14 mars 2015
13:00

IF Mölndal Fotboll DJ

Referat: Jitex Mölndal BK U - IF Mölndal Fotboll DJ

Då Frisco/HSK lämnade återbud hoppade Mölndal Fotboll in som motståndare och det blev ett Mölndals-derby i högt tempo. Ingen tvekan om att båda lagen ville vinna denna första drabbing för året, det kommer ju en till i serien efter sommaren.
Lite som vi brukar lämnar vi över till motståndarna att föra matchen till en början och mycket spelet är på vår planhalva det första 10 minuterna. Men det som är roligt att se är att när vi tar bollen så har vi en trygghet i att lugna ner spelat och börja med uppbyggnaden från backlinjen och spela oss frammåt.
Mölndal fyller på mycket på kanterna och hotar oss där men när bollen kommer in centralt så har vi ett numerärt överläge och där vinner vi också mycket boll. Mölndals anfall kommer fram till straffområdet och avslutas med skott därifrån eller så stoppar vår backlinje dem. De kommer dock inte närmare i första halvlek än ett skott i bortre hörnet som Kajsa räddar till hörna.
Vi försöker spela oss upp genom lagdelarna och det gör vi bra även om vi inte riktigt hittar till insticken i första halvlek. Istället kommer vi runt på kanterna och framför allt från höger har vi några lägen som slutar med skott i burgaveln. 0-0 står sig till halvtidsvilan.
I andra halvlek är det vi som börjar bäst och en bit in i halvleken hittar vi även igenom med insticken till våra ytterforwards. Och när vi vid ett tillfälle kommer fria med målvakten gör vi inget misstag utan kan rulla in ledningsmålet.
Nu har vi en bra period och hittar uppspel via mitten mittfält och ut på yttrar eller ytterback som fyller på. Vi har några hörnor som blir farliga och vid en av dem ett friläge där vi räknat in 2-0 målet men Mölndalsmålvakten gör en reflexräddning och får bort bollen.
I slutet av matchen försöker Mölndal forcera in kvitteringen men ett samlat mittfält och backlinje håller undan till övertid då Mölndal får på ett rungande ribbskott. Det är det sista som händer i matchen och vi går segrande ur derbyt.
Sett över hela matchen är det en jämn och tät match i högt tempo, spelet är ganska jämnt fördelat medan vi kanske har något mer öppet läge att göra mål än Mölndal. En bra genomkörare för båda lagen och det vi tar med oss är att vi är trygga och vågar lugna ner och bygga upp spelet samt att vi spelar oss ur trånga lägen. Bra spelet tjejer!
Nästa helg ökar vi tempot ytterligare ett steg med träning och två matcher, mer om detta på träningarna under veckan.